Wie ben ik

Mijn naam is Nynke Bodewes – Rijpma. Ik ben getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben enthousiast, vrolijk en heb een nuchtere kijk op zaken. Snel tot de kern komen, daar houd ik van.

Dit is ook de manier waarop ik graag coach. To the point met vrolijkheid en een stukje humor.

Al mijn coaching-werk wat ik verricht, geef ik voornamelijk vanuit praktijkervaring ondersteund door theorie. De emoties waarmee ik je leer omgaan, ken ik zelf ook. De situatie waarin emoties voorkomen verschillen van elkaar, maar het gevoel van emoties is universeel. Dit maakt mijn coaching sessies effectief en oplossingsgericht. Je voelt je gezien en gehoord.

Passie en missie

Met 15 jaar aan onderwijservaring, gedegen zelfkennis en verschillende opleidingen werk ik nu vol passie en overgave als ouder- en kindercoach. Het geluk en de liefde die dit proces mij elke dag weer brengt, wil ik graag delen en leren aan anderen. Het is mijn missie om kinderen en ouders te helpen hun juiste koers (weer) te vinden.

kindercoach de kleine kapitein Wolvega

Zo houd ik mijzelf op koers:

 • 2021 Cursus leer je kind concentreren – Tea Adema
 • 2021 Opleiding Kinderyoga – Jip en Jan academie
 • 2018                                    Cursus Emotiegericht coachen – Jip en Jan academie
 • 2018                                    Cursus Omgaan met boosheid – Tea Adema
 • 2017                                    Cursus Kids Skills – Brand New Way
 • 2017                                    Tweedaagse Kindertolk, begeleiding in het onderwijs – Present Child
 • 2013                                    Cursus oudergesprekken – Cedin
 • 2011                                    Opleiding tot Kindercoach–De kunst van kindercoaching
 • 2003 – 2018                        Leerkracht basisonderwijs
 • 2002 – 2003                        Orthopedagogiek Rijks Universiteit Groningen  
 • 1998 – 2002                        Katholieke PABO te Zwolle
 • 1992 – 1998                        VWO Linde College te Wolvega