Wie ben ik

Mijn naam is Nynke Bodewes – Rijpma. Ik ben getrouwd en moeder van twee zoontjes. Ik ben opgegroeid in Wolvega en heb hier op de basisschool en middelbare school gezeten. Na het VWO ben ik naar de Pabo gegaan. Nadat ik deze had afgerond, heb ik 1 jaar orthopedagogiek gestudeerd aan de RUG.

Ik wilde graag lesgeven en ben vol enthousiasme aan het werk gegaan in het onderwijs. Hier heb ik voornamelijk les gegeven aan de onderbouwgroepen.

Op een gegeven moment kwam bij mij de vraag of het onderwijs voor mij nog wel genoeg was? Moest ik misschien wat anders gaan doen? Al gauw kwam ik erachter dat mijn hart sneller ging kloppen van het vak kindercoach.

Mijn avontuur

Voor mij bleek het echter niet genoeg om alleen de opleiding tot kindercoach te volgen. ‘Mijn schip’ wist wel de juiste bestemming, maar had nog teveel ‘eigen lading’ om de haven binnen te varen.

Dus ging ik terug ‘op zee’ en ben het avontuur aangegaan. Want HOE leerde ik omgaan met mijn eigen gevoeligheid? Hoe kwam ik van mijn teveel aan lading af?

Ik heb de stappen leren toepassen die nodig zijn om te leren zelf-navigeren. Ik heb leren aanvoelen wanneer onderhoud nodig was, stormen getrotseerd, de wind in de zeilen weten te krijgen, mijn ‘innerlijke kompas’ leren lezen en bovenal ‘mijn schip’ door en door leren kennen. Met een schat aan ervaring en kennis lig ik nu in de haven.

Passie en missie

Met 15 jaar aan onderwijservaring, gedegen zelfonderzoek en verschillende opleidingen, ligt mijn schip goed beladen in de haven en werk ik nu vol passie en overgave als kinder- en oudercoach. Het is mijn missie om kinderen en ouders te helpen hun juiste koers (weer) te vinden.

kindercoach de kleine kapitein Wolvega

Zo houd ik mijzelf op koers:

 • 2021 Opleiding Kinderyoga – Jip en Jan academie
 • 2018                                    Cursus Emotiegericht coachen – Jip en Jan academie
 • 2018                                    Cursus Omgaan met boosheid – Tea Adema
 • 2017                                    Cursus Kids Skills – Brand New Way
 • 2017                                    Tweedaagse Kindertolk, begeleiding in het onderwijs – Present Child
 • 2013                                    Cursus oudergesprekken – Cedin
 • 2011                                    Opleiding tot Kindercoach–De kunst van kindercoaching
 • 2003 – 2018                        Leerkracht basisonderwijs, vnl. in  de onderbouw groepen
 • 2002 – 2003                        Groepsleidster bij kinderopvang (leeftijd van 0 tot 12 jaar)
 • 2002 – 2003                        Orthopedagogiek Rijks Universiteit Groningen  
 • 1998 – 2002                        Katholieke PABO te Zwolle
 • 1992 – 1998                        VWO Linde College te Wolvega   

keurmerk kinderyoga academie