ONGEWENST (KINDER)GEDRAG – LEER DE ‘GEBRUIKSAANWIJZING’ KENNEN!

Herkenbaar?

 • Waarom doet mijn kind vaak zo boos als ik hem of haar in bepaalde situaties?
 • Waarom gaat het op school niet goed met mijn kind, terwijl ik het gevoel heb dat hij of zij het wel kan?
 • Waarom loopt mijn kind steeds te piepen als hij of zij iets moet doen wat ik vraag?
 • Waarom doen ze nou niet gewoon gelijk wat ik van ze vraag, maar is het altijd eerst een strijd?

Soms zou je willen dat er een gebruiksaanwijzing bij je kind(eren) geleverd was. Want waar komt dat lastige gedrag (ineens) vandaan en vooral HOE ga je daarmee om. Boos worden hielp niet, negeren ook niet, praten, lief doen, belonen, straffen, niks lijkt echt te helpen. Vaak wordt het is eerst een hele strijd voordat het lukt. Als ouder ervaar je vaak een soort onmacht, frustratie, irritatie. Wat kan je dan als ouder doen om de situatie (makkelijker) naar het positieve draaien?

Ja, waarom doen ze toch zo die kinderen? Laat ze daar gewoon mee ophouden en luisteren. DAT KAN!

Wil je graag die verandering. Ik kan je leren hoe je dat voor elkaar krijgt. Ik help je de boodschap achter het ongewenste gedrag van je kind(eren) te vertalen. Hierbij werkt ik vanuit een doelgerichte, emotiegerichte en ervaringsgerichte aanpak.

Uit ervaring weet ik dat 1 tot 3 coachingssessie vaak al gewenste verandering oplevert.

Wat brengt het jou en jouw gezin?

 • HET ONGEWENSTE GEDRAG IS HANTEERBAAR OF VERDWIJNT GEWOON
 • HARMONIE
 • ONTSPANNEN SFEER
 • SNEL ZICHTBARE VERANDERINGEN
 • INZICHT EN KENNIS OM DE VICIEUZE CIRKEL TE DOORBREKEN
 • JIJ VOELT JE (WEER) KAPITEIN OP JE EIGEN SCHIP
 • VROLIJKHEID EN GEZELLIGHEID

Getriggerd? Dan is dit wat voor jou!

Meld je aan op www.kindercoachdkk.nl/contact of bel 06-25208760 voor een vrijblijvend gesprek.

RIVM richtlijnen worden in acht genomen.


De sessies met Nynke zijn zeer waardevol geweest.
Ze is integer, heeft een goed luisterend oor en gaat samen met jou uitzoeken wat de kern van het probleem is. Dit doet ze op een heel natuurlijke manier, waardoor je zelf aan het denken wordt gezet. Vaak blijkt dat je onbewust ook wel weet waar de crux zit. Nynke heeft het talent dit naar boven te halen op een hele praktische, speelse manier.
Ze laat je voelen wat een probleem met je doet. En van daaruit kun je er mee aan de slag.
Er zijn soms zaken waar geen oplossing voor is, maar je kunt er wel op een andere manier naar kijken en mee omgaan. Het fijne is dat ze dan ook hele praktische tips geeft waarmee je echt verder kunt.
Met de kleine kapitein raak je zeker weer op koers!

Moeder van 3 volwassen kinderen

———————————————————————————————————————-

De sessie van een paar weken terug heeft veel gedaan. Het voelde verlichtend. En – toevallig of niet – maar mijn zoontje van 5 jaar is intens veel meer gaan knuffelen. Heerlijk!

. Moeder van 2 schoolgaande kinderen


SAMEN VINDEN WIJ JOUW JUISTE KOERS

Extra informatie

De maatschappij verandert steeds sneller.  Er worden andere verwachtingen en sociale vaardigheden van ons en onze kinderen gevraagd. Kennis veroudert snel. Om je goed staande te houden in een snel veranderende maatschappij, heb je goede sociale vaardigheden nodig waaronder: kunnen opkomen voor jezelf en kunnen meebewegen terwijl je bij jezelf blijft. Om dit zelf te kunnen en ook je kinderen mee te geven, zijn soms andere of nieuwe inzichten nodig.

Het gedachtengoed achter emotiegericht coachen is dat negatieve emoties een positieve boodschap met zich meedragen. De positieve boodschap van bijvoorbeeld boosheid is dat je je grenzen leert aangeven. Maar als je liever niet boos wilt zijn, dan leer je de boodschap niet. Het gevolg is dat je af en toe ontploft, omdat de boosheid zich wel blijft ophopen. Zo’n ontploffing zorgt weer voor een negatief gevoel, waardoor je je boosheid weer weg stopt en het proces zich weer herhaalt.

Kinderen helpen ons heel graag vaak via het gedrag dat ze laten zien. Ze laten ons als het ware onze blinde vlekken zien en wijzen ons er zo op dat wij ons gedragspatroon zouden moeten veranderen. Veranderen wij als volwassenen ons patroon, dan verandert het gedrag van kinderen mee. Het ongewenste gedrag wordt dan niet meer als storend ervaren, maar is goed te hanteren of het gedrag verdwijnt zelfs helemaal:)

Maar niet alleen kinderen laten ons dit zien. Ook andere volwassenen, bijvoorbeeld collega’s op je werk, kunnen je (vaak) onbewust irriteren of een vervelend gevoel geven. Ook dan kun je werken met de ongewenste emoties die hier onder zitten.

Heb je zin in een ontdekkingstocht? En heb je zin in positieve veranderingen? Meld je dan aan via www.kindercoachdkk.nl/contact of bel 06-25208760 voor een vrijblijvend gesprek.