Voor volwassenen die willen spelen met emoties🙂

In mijn coachwerk met kinderen heb ik gemerkt dat de vraagstukken waar kinderen mee zitten, vaak een link met de ouders hebben. Ik ben me hier in gaan verdiepen. Het resultaat hiervan is dat ik emotie-coaching voor volwassenen heb ontwikkeld.

Het begon bij mij eigenlijk met de vraag: Waarom leren we op school maar weinig over het omgaan met emoties? En als je dat niet op school leert, hoe leer je dat dan wel?

Kinderen leren met name om te gaan met emoties door te kijken naar hun ouders en als ze wat ouder zijn ook naar andere volwassenen. Elke ouder en volwassene gaat om met emoties zoals hij of zij die zelf ook weer van zijn of haar ouders geleerd heeft. Je volgt als het ware een patroon. En vaak wordt het een vicieuze cirkel.

Herkenbaar?

  • Ben je wel eens boos en wil je leren hier anders mee om te gaan?
  •  Voel je je onmachtig of gefrustreerd als je kind vaak niet luistert?
  • Of zou je je kind graag willen helpen als hij of zij dwars, boos, teleurgesteld, gespannen, onzeker, verlegen, te druk, enz. is, maar weet je niet meer hoe?

Zou je willen leren hoe het anders kan? Ik kan je leren omgaan met lastige situaties en ongewenste emoties. Dit doe ik door jou inzicht te geven in je (on)bewuste drijfveren en patronen. Leer hiermee spelen, breng verandering aan in de situatie en STAP UIT DE VICIEUZE CIRKEL.

Wat brengt het jou en jouw gezin?

  • RUST
  • HARMONIE
  • ONTSPANNEN SFEER
  • VROLIJKHEID EN GEZELLIGHEID
  • EEN EVENWICHTIGE BASIS VOOR JE KINDEREN

Getriggerd? Dan is dit wat voor jou!

Meld je aan op www.kindercoachdkk.nl/contact of bel 06-25208760 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

RIVM richtlijnen worden in acht genomen.


De sessies met Nynke zijn zeer waardevol geweest.
Ze is integer, heeft een goed luisterend oor en gaat samen met jou uitzoeken wat de kern van het probleem is. Dit doet ze op een heel natuurlijke manier, waardoor je zelf aan het denken wordt gezet. Vaak blijkt dat je onbewust ook wel weet waar de crux zit. Nynke heeft het talent dit naar boven te halen op een hele praktische, speelse manier.
Ze laat je voelen wat een probleem met je doet. En van daaruit kun je er mee aan de slag.
Er zijn soms zaken waar geen oplossing voor is, maar je kunt er wel op een andere manier naar kijken en mee omgaan. Het fijne is dat ze dan ook hele praktische tips geeft waarmee je echt verder kunt.
Met de kleine kapitein raak je zeker weer op koers!

Moeder van 3 volwassen kinderen

———————————————————————————————————————-

De sessie van een paar weken terug heeft veel gedaan. Het voelde verlichtend. En – toevallig of niet – maar mijn zoontje van 5 jaar is intens veel meer gaan knuffelen. Heerlijk! . Moeder van 2 schoolgaande kinderen


SAMEN VINDEN WIJ JOUW JUISTE KOERS

Extra informatie

De maatschappij verandert steeds sneller.  Er worden andere verwachtingen en sociale vaardigheden van ons en onze kinderen gevraagd. Kennis veroudert snel. Om je goed staande te houden in een snel veranderende maatschappij, heb je goede sociale vaardigheden nodig: kunnen opkomen voor jezelf en kunnen meebewegen terwijl je bij jezelf blijft.

Jaren geleden raadde iemand mij het boek De Ontknooping van Marinus Knoope aan. Dit boek inspireert mij sindsdien nog regelmatig en is de reden dat ik een cursus Emotiegericht coachen gevolgd heb bij iemand die rechtstreeks door Marinus Knoope is opgeleid.

Het gedachtengoed achter emotiegericht coachen is dat negatieve emoties een positieve boodschap met zich meedragen. De positieve boodschap van bijvoorbeeld boosheid is dat je je grenzen leert aangeven. Maar als je liever niet boos wilt zijn, dan leer je de boodschap niet. Het gevolg is dat je af en toe ontploft, omdat de boosheid zich wel blijft ophopen. Zo’n ontploffing zorgt weer voor een negatief gevoel, waardoor je je boosheid weer weg stopt en het proces zich weer herhaalt.

Kinderen laten dit proces vaak via hun eigen gedrag zien. Ze laten ons als het ware onze blinde vlekken zien en wijzen ons er zo op dat wij ons gedragspatroon zouden moeten veranderen. Ze gaan niet meer ‘zomaar’ mee in ons patroon, maar bieden weerstand. Dit geeft wrijving.

Maar niet alleen kinderen laten ons dit zien. Ook andere volwassenen, bijvoorbeeld collega’s op je werk, kunnen je (vaak) onbewust irriteren of een vervelend gevoel geven. Ook dan kun je spelen met de ongewenste emoties die hier onder zitten.

Heb je zin in een ontdekkingstocht? En heb je zin in positieve veranderingen? Meld je dan aan via www.kindercoachdkk.nl/contact of bel 06-25208760 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.