Wat is emotiegericht coachen?

Bij emotiegericht coachen ga ik uit van het principe dat aan elk storend gedrag of leerprobleem een zogenoemde ongewenste emotie ten grondslag ligt. De vraag is dan ook welke emotie zo ongewenst aanwezig is en hoe kan je die ombuigen naar het positieve.

Door middel van het ontrafelen van het negatieve patroon, komen we heel snel op het punt waar we beter een andere koers kunnen gaan varen. Die koers zetten we in door te kijken welke emotie de juiste vaarroute blokkeert. Door deze ongewenste emotie vanuit spel of creatieve werkvormen (tekenen, kleien, enz.) te benaderen, verandert de koers met als uitkomt de gewenste bestemming.

Uit de praktijk is gebleken dat er in 1 tot 4 coaching sessies al voldoende geleerd is, waardoor ouders en kind weer verder kunnen.

Bij de Kleine Kapitein leer je hoe je met deze emoties om kan gaan. Ik coach voor jong en oud. Van peuters tot tieners, tot ouders. Elke leeftijd vraagt om een specifieke aanpak. Je kunt van mij verwachten dat voor iedereen de oplossing op maat is. De oplossing draag je allemaal al zelf in je, ik help jullie om die te vinden.

Specialisatie: Hoogsensitief, (hoog)begaafd en nieuwetijdskinderen

Ik ben gespecialiseerd in emotiegericht coachen voor hoogsensitieve, (hoog)begaafde en nieuwetijdskinderen. Deze specialisatie komt voort uit eigen ervaring. Ik heb geleerd om hier mee om te gaan en hoe dit aan anderen over te brengen. Waar deze emoties eerst aangepast of storend gedrag veroorzaken, help ik jullie deze om te buigen in eigenheid, zelfvertrouwen en plezier.

Nynke, ga alsjeblieft door met je mooie werk, je maakt de wereld zoveel mooier.

Moeder van dochter van 9

Praktische informatie

  • Consult-tijden ouder- en kindercoaching

Ik werk bij de Kleine Kapitein met flexibele consult-tijden. Dat geeft rust, ruimte en tijd voor een goede afronding. Daarom is er altijd ruimte voor uitloop, maar het kan ook zijn dat we eerder klaar zijn. Gemiddeld duurt een coaching sessie 1 uur.

Bij de Grote Kapitein werk ik ook met flexibele consult-tijden. Gemiddeld is dit 1 uur tot maximaal 1,5 uur.

  • Persoonlijke intake

Een persoonlijk intake is fijn om in het echt kennis te maken. Zo ervaar je gelijk of er een goede klik is. We bespreken de wensen en kijken of de verwachtingen overeenkomen met wat ik te bieden. Het intakegesprek kan zowel in het bijzijn van het kind als eerst alleen met ouders.

  • Locatie De Kleine Kapitein kindercoaching en Grote Kapitein oudercoaching

Voor kinderen zijn verschillende mogelijkheden waar de coaching gegeven kan worden. Dit kan in de praktijk aan huis. Dit kan ook bij u aan huis. Hierbij is het wel wenselijk dat er ongestoord gecoacht kan worden. Mede is de reistijd (enkele reis) voor mij niet meer dan 15 minuten. Langere reistijd? Vraag naar de mogelijkheden. – Bij kinderen kan de coaching ook plaatsvinden op school of op de kinderopvang. Voor ouders wordt er gecoacht in de praktijk aan huis.

  • Aan het eind van elke coaching sessie spreek ik samen met jou als ouder en jouw kind door wat de mogelijke oefeningen zijn, wat er nog meer nodig is en of een nieuwe afspraak wenselijk is. Bij coaching op school bel, app of mail ik jou als ouder.

Inzet van ouders

Als ouder vraag ik ook wat van je, namelijk om de nummer 1 supporter van jouw kind te worden. Je helpt, oefent, stimuleert en het allerbelangrijkst, je blijft er constant in geloven dat het jouw kind lukt. Hoe je dit voor jouw kind kan doen, bespreken we na elke coaching sessie.

Ook is het mogelijk en soms wenselijk om als ouder bij de Grote Kapitein een coaching sessie te volgen. Meer informatie hierover vind je op deze site onder Grote Kapitein.

Tarieven

  1. Intakegesprek – 45 minuten – € 47,- incl. btw
  2. Coaching De Kleine Kapitein 3 tot 18 jaar – 60 minuten – € 67,- incl. btw
  3. Coaching De Grote Kapitein volwassenen – 60 minuten – € 67,- incl. btw
  • Uit de praktijk blijkt dat 1 tot 4 afspraken voldoende zijn om op eigen kracht weer verder te kunnen.