Kindercoaching voor wie?

Voor ‘kapiteins’ en hun ouders die ‘problemen’ graag zien veranderen in een wenselijke koers die (weer) prettig is voor iedereen.

Is je kind te boos, te gespannen, te druk, te afwezig, te verlegen, te dwars, te …..

Bij De Kleine Kapitein leer je hoe je met deze emoties om kan gaan. Ik coach voor jong en oud. Van peuters tot tieners. Elke leeftijd vraagt om een specifieke aanpak. Wel hebben ze allemaal gemeen dat er oplossingsgericht en vanuit het kind/jongere zelf gekeken wordt.

Ik zie het als reis waarin we samen ontdekken wat voor avontuur er schuilt achter het ‘probleem’!

Hoogsensitief en (hoog)begaafd

Ik coach veel emotiegericht. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in emotiegericht coachen voor hoogsensitieve en (hoog)begaafde kinderen. Deze specialisatie komt voort vanuit eigen ervaring en hoe hiermee om te gaan. Van daaruit ben ik mij meer gaan verdiepen in het onderwerp. Vanuit eigen ervaring weet ik dat informatieverwerking en emotieverwerking vaak anders verlopen. Ik heb geleerd wat wel de manier is om goed met emoties om te gaan als je hoogsensitiviteit en (hoog)begaafdheid bent en wil dit ook graag aan anderen leren. Het helpt om aangepast of storend gedrag te veranderen in eigenheid, zelfvertrouwen en plezier.

Voor kinderen/tieners om zelf te lezen:

Ontdek welk avontuur schuilt in ‘een probleem’. Ga mee op reis en vind de juiste koers!

En nu denk je misschien, op avontuur?  Waar heb je het over. Ik heb een probleem, of mijn ouders of school vinden dat ik een probleem heb, namelijk….

  • School is niet leuk
  • Ik heb veel ruzie met andere kinderen
  • Ik heb last van andere kinderen
  • Ik word snel boos en ontplof regelmatig
  • Ik kan me niet concentreren
  • Ik ben heel stil in de klas en zou wel wat meer willen zeggen
  • Ik word zo moe of juist druk van al die prikkels

Als je je hierin herkent, dan gaan we nog steeds op avontuur. Het wordt leuk, uitdagend, maar ook spannend, misschien eng. Ja dat klopt allemaal. Je kunt ‘je probleem’ vergelijken met een schip. Jij bent de kapitein en om ‘jouw schip’ goed te leren besturen heb je kennis, hulpmiddelen en oefening nodig.

Van probleem naar oplossing met kindercoaching

Samen met mij ‘vaar’ je uit om een oplossing te vinden. Op reis leer je dat er verschillende hulpmiddelen zijn. Middelen waarvan je misschien nog niet weet dat je ze hebt, of niet precies weet hoe ze werken. Zo is een schip niks zonder kompas. Ook jouw gevoel werkt mee als een kompas. Je leert hoe je jezelf kan ‘redden’ in de situaties die nu lastig voor je zijn. Je ervaart dat er vuurtorens zijn die je helpen om op de signalen te letten. En al die tijd houd je je ogen op je doel gericht.

Samen vinden wij de juiste koers

En net als op een schip vaar je nooit alleen. Zo is het met ‘jouw probleem’ ook. Je krijgt hulp van mij, maar ook zeker van jouw ouders. Misschien ook van broertjes en zusjes of jouw juf of meester. En vergeet vooral jezelf niet. Jij kan ook heel veel! Samen vinden wij de juiste koers. En als de reis erop zit en je met nieuwe ervaringen je veilige haven binnen vaart, dan kan natuurlijk de vlag uit!