Werkwijze kinder- en oudercoaching

Consult-tijden kinder- en oudercoaching

Ik werk bij de Kleine Kapitein met flexibele consult-tijden. Dat geeft rust, ruimte en tijd voor een goede afronding. Daarom is er altijd ruimte voor uitloop, maar het kan ook zijn dat we eerder klaar zijn. Gemiddeld duurt een coaching sessie 1 uur.

Bij de Grote Kapitein werk ik ook met flexibele consult-tijden. Gemiddeld is dit 1 uur tot maximaal 1,5 uur.

Persoonlijke intake

Een persoonlijk intake is fijn om in het echt kennis te maken. Zo ervaar je gelijk of er een goede klik is. We bespreken de wensen, kijken of de verwachtingen overeenkomen met wat ik te bieden heb en plannen een mogelijke eerste afspraak.

Locatie De Kleine Kapitein kindercoaching en Grote Kapitein oudercoaching

Voor kinderen zijn verschillende mogelijkheden waar de coaching gegeven kan worden. Dit kan in de praktijk aan huis. Dit kan ook bij u aan huis. Hierbij is het wel wenselijk dat er ongestoord gecoacht kan worden. Mede is de reistijd (enkele reis) voor mij niet meer dan 15 minuten. Langere reistijd? Vraag naar de mogelijkheden. – Bij kinderen kan de coaching ook plaatsvinden op school of op de kinderopvang. Voor ouders wordt er gecoacht in de praktijk aan huis.

In verband met het corona-virus wordt er op gepaste afstand gecoacht en volg ik de regels van het RIVM.

Werkwijze kinder- en oudercoaching

De werkwijze voor kindercoaching bij de Kleine en Grote Kapitein ziet er als volgt uit:

  • Intake: vrijblijvend gesprek telefonisch
  • Persoonlijke intake (rond de 45 minuten)
  • Coach-avontuur voor kinderen (consult + nabespreking) Rond de 60 minuten is gemiddeld.
  • Coaching voor ouders (consult). Maximaal 90 minuten.
  • Alles is inclusief advies en/of telefonisch contact tijdens het lopende coaching traject

Ik maak gebruik van verschillende inzichten die ik in de loop der jaren geleerd en eigen gemaakt heb. Mede door inzet van mijn eigen gevoeligheid help ik het kind om zijn of haar eigen leervraag achter het negatieve of belemmerende gedrag te vinden. Deze vraag vertalen we naar een wens en daarna gaan we op zoek naar de (kind-eigen) oplossing.

Bij ouders coach ik door veel gebruik te maken van emotiewerk. Door met elkaar in gesprek te gaan, komt de emotie die je raakt en waar je last van hebt naar boven. Ik leer je de emotie te herkennen en hoe kun je daar mee om kan gaan.

Nynke, ga alsjeblieft door met je mooie werk, je maakt de wereld zoveel mooier. Moeder van dochter van 9 jaar

Aan de slag

Bij kinderen werk ik met emotiespel of creatieve werkvormen. Door spel, tekenen, kleien, enz. leer ik kinderen hoe ze met de ongewenste emotie om kunnen gaan. Dit zorgt ervoor dat kinderen zelf weer de controle krijgen over hun emotie en daarmee hun gedrag. Zo leren kinderen de signalen van zichzelf te herkennen. Ik geef handvatten en oefeningen. Kinderen leren snel, dus het is best mogelijk dat als één ‘probleem’ is aangepakt, de rest vanzelf positief mee verandert. Of dat je kind al heeft geleerd hoe hij of zij zelf de stappen kan toepassen in een vergelijkbare situatie.

Aan het eind van elke coaching sessie spreek ik samen met jou als ouder en jouw kind door wat we gedaan hebben en wat de mogelijke oefeningen zijn. Bij coaching op school bel of mail ik jou als ouder.

Inzet van ouders

Als ouder vraag ik ook wat van je, namelijk om de nummer 1 supporter van jouw kind te worden. Je helpt, oefent, stimuleert en het allerbelangrijkst, je blijft er constant in geloven dat het jouw kind lukt. Hoe je dit voor jouw kind kan doen, bespreken we na elke coaching sessie.

Ook is het mogelijk en soms wenselijk om als ouder bij de Grote Kapitein een coaching sessie te volgen. Meer informatie hierover vind je op deze site onder Grote Kapitein.

Tarieven

  1. Intakegesprek – 45 minuten – € 55,-
  2. Coaching De Kleine Kapitein 3 tot 18 jaar – 60 minuten – € 67,-
  3. Coaching De Grote Kapitein volwassenen – 60 tot max 90 minuten – € 77,-

Vergoeding van coaching sessies bij zowel de Kleine als de Grote Kapitein kan toegekend worden, vraag naar de mogelijkheden.